Conveni amb l’entitat ASENCAT per combatre la bretxa digital i per fomentar l’activitat empresarial

Conveni amb l’entitat ASENCAT per combatre la bretxa digital i per fomentar l’activitat empresarial

16/03/2023 13:55
Voluntaris sèniors acompanyaran persones, empreses i entitats en àmbits com el foment de l’activitat empresarial, l’envelliment actiu o la recerca de feina

L’Associació de Sèniors de Catalunya per a l’orientació del talent emprenedor (ASENCAT) està formada per persones sèniors voluntàries de l’àmbit empresarial que volen retornar a la societat l’expertesa i els coneixements de tota la seva vida laboral. De manera voluntària, un cop han finalitzat la seva dedicació professional, assessoren i acompanyen persones, empreses i entitats de Catalunya en diferents àmbits.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i ASENCAT han signat un conveni que servirà per combatre la bretxa digital, fomentar l’activitat empresarial i facilitar la recerca de feina.

El primer projecte que s’ha posat en marxa en el marc d’aquest conveni està relacionat amb les persones grans. L’entitat ASENCAT ofereix tallers al Casal Municipal de la Gent Gran i als centres cívics, com els tallers gratuïts “Aprèn a utilitzar el teu mòbil. Nocions bàsiques de funcionament del dispositiu i aplicacions més destacades”. El proper s’ha programat pels dilluns 8 i 15 de maig de 10 a 12 h al Casal Municipal de la Gent Gran.

La regidora de Gent Gran, Blanca Albà, destaca que “l’objectiu és garantir un envelliment actiu i combatre la bretxa digital, l’aïllament i la solitud no volguda, amb tallers sobre coneixements tecnològics a les persones grans”.

Pel que fa al projecte d’orientació empresarial i formació per al creixement i consolidació d’empreses, es programaran a la ciutat tallers sobre assessorament empresarial i emprenedor amb la voluntat de contribuir a fomentar l’activitat empresarial i la de nous emprenedors al llarg de tots els processos de seguiment i creació d’empreses. L’equip d’experts d’ASENCAT oferirà formació, suport i assessorament als emprenedors i empreses mitjançant un procés de consultoria o mentoring.

Per a la regidora d’Empresa, Conxi Martínez, “aquest conveni pot esdevenir un valor afegit en el desenvolupament i consolidació dels projectes empresarials que s’engeguen a la nostra ciutat. Se’n veuran beneficiats emprenedors, autònoms i petites empreses que habitualment disposen de pocs recursos per accedir a la consultoria comercial”.

El tercer projecte inclòs en el conveni són els processos d’ajut a la recerca de feina: accions de speed dating en les quals es faran entrevistes de feina entre la persona usuària i un empresari sènior que ofereix la seva experiència professional en el mercat laboral. Es tracta que la persona que busca feina pugui practicar i avançar en la seva marca personal i millorar la seva preparació per aconseguir un lloc de treball.