L’associació de sèniors per a l’orientació del talent emprenedor

L’associació de sèniors per a l’orientació del talent emprenedor

Francesc Turró Per: Francesc Turró Serrano

Voldríem explicar què ens mou a un centenar de persones, dones i homes sèniors que han exercit responsabilitats, a dur a terme tot el que fem. Ens mou una passió pel món de l’empresa com a generadora de llocs de treball i de riquesa. M’explico de seguida. És gràcies als emprenedors i als empresaris que neixen empreses, però també és gràcies a la mentalitat emprenedora de molts comandaments a diferents estrats de les empreses, que les fan créixer tant cap endins com cap enfora.

Cap endins, generant un clima de cooperació solidària entre els seus col·laboradors. Sabent que calen uns objectius exigents però assolibles. Cap enfora, establint xarxa amb clients i proveïdors de cara a obtenir l’excel·lència en el producte o servei, assolint un nivell de fiabilitat o credibilitat.

Aquests són els perfils dels sèniors d’Asencat i aquests valors són els que volem transmetre amb la nostra activitat. També ens mou poder reintegrar a la societat aquesta expertesa que ens ha donat l’activitat laboral, professional o empresarial i la mateixa vida. És un capital que pot ser d’utilitat per a molts.

Però què estem fent a Asencat? Fem de consultors de micro, petites i mitjanes empreses, que es replantegen processos o estratègies d’optimització de la gestió, producció o comercialització i que els resulta impossible obtenir aquests serveis a preu de mercat. Orientem emprenedors en l’inici del seu projecte, dedicant-los un temps que seria rendible a cap consultoria ni assessoria. Des del pragmatisme alhora que des de l’empatia. Acompanyem en les darreres etapes de formació alumnes d’universitats o d’escoles de negocis. Impartim formació en cultura empresarial i emprenedora mitjançant ponències i tallers. Remarcar el Programa Integral d’Emprenedoria READY, que actualment desenvolupem juntament amb la Cambra de Barcelona. Tenim també activitats de cara a col·lectius amb riscos d’integració social.

Ens sentim molt orgullosos de la nostra col·laboració habitual amb la Cambra, que ens acull a les seves seus i especialment en el programa Que cap empresa tanqui, posat en marxa arran de la pandèmia, a través del qual hem contactat amb més de 1.100 micros i petites empreses majoritàriament, que van sol·licitar poder exposar els seus problemes i a les que vàrem poder aportar consells, solucions en organització interna o finançament.

Som al Vallès Oriental, a Can Muntanyola de Granollers, i al Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Osona, Vallès Occidental i, telemàticament, on calgui ser.