ASENCAT AMB GENCAT – MENTORIA EMPRESARIAL

ASENCAT AMB GENCAT – MENTORIA EMPRESARIAL

La mentoria és un procés en que una persona amb experiència empresarial o professional acompanya un empresari o empresària durant un temps limitat i de manera voluntària.

La funció del mentor o mentora és assessorar, informar, guiar i acompanyar un empresari o empresària perquè prengui decisions fonamentades.

Els programes de mentoria poden esdevenir eines de gran ajuda per recuperar i incrementar la competitivitat d’empreses petites o de nova creació. Les pot ajudar a afrontar reptes (com ara l’accés al finançament, la reestructuració de models comercials i de treball), a innovar i a créixer. A més, el fet de compartir l’experiència personal, professional i empresarial dels mentors ajuda les persones mentorades a desenvolupar noves habilitats i competències personals.

Els programes de mentoria tenen un impacte directe en les ràtios de supervivència empresarial: les empreses que participen en aquests programes tenen una ràtio de supervivència que oscil·la entre el 70 % i el 87 % després dels primers cinc anys de vida, el doble de la ràtio que presenta el conjunt de la resta d’empreses.

La mentoria s’adreça a

  • persones emprenedores,
  • persones que treballen per compte propi,
  • microempreses i pimes.
  • empreses amb potencial de creació d’ocupació i de recent creació, i
  • cooperatives de treball associat i cooperatives de serveis.

Quins programes hi ha a Catalunya?

Apadrinament cooperatiu, mentoring per a cooperatives
Escola d’emprenedors.
Netmentora Catalunya.
ASENCAT
Mentoring express per a startups.
SECOTbcn
Barcelona Mentoring Programme.
Mentoring per a emprenedors.
SOS Mentoring

Preguntes més freqüents