ELS 10 MANAMENTS DE LA SANTA VENDA

ELS 10 MANAMENTS DE LA SANTA VENDA

Josep Rovira Per: Josep Rovira Montaña

No sol ser habitual que els venedors, quan sortim al carrer, ens trobem amb una cua de gent que, amb els cèntims a la mà, ens esperin per fer-nos comandes.

Si, com m’imagino, aquest no és el vostre cas, us recomano que us aprengueu de memòria aquests 10 manaments i els apliqueu.

I – LOCALITZACIÓ
Buscar activament clients potencials al món virtual i també al real per exemple observant rètols d’empreses, furgonetes i vehicles, anuncis de premsa local o comarcal.
II – PRESENTACIÓ
Cuidar la imatge que projectem, Encaixada de mans, simpatia, bona presència, bon to de veu, presentació personal i d’empresa, reforçar la identificació d’empresa, sense parlar encara del producte ni del preu.
III – APROXIMACIÓ
Establir una relació d’amistat, escoltar i preguntar, fer preguntes obertes i d’eco, fer parlar al client d’allò què ell vulgui, somriure sincerament i assentir.
IV – INVESTIGACIÓ
Cercar informació de l’empresa, de la situació financera, els consums, les vendes, qui són els seus clients i proveïdors, i també de la persona amb qui parlarem, de si és la que decideix, les seves aficions, família.
V – DEMOSTRACIÓ
Deixar que ell descobreixi el producte, que el pugui veure, tocar, experimentar, sentir sensacions, presentant mostres, prototipus, models a escala. Nosaltres estarem atents al seu llenguatge no verbal, intervenint quan sigui necessari.
VI – ARGUMENTACIÓ
Explicar d’una manera atractiva i convincent el producte Quines necessitats satisfà, avantatges i beneficis, les característiques o propietats, les aplicacions. La qualitat, el termini d’entrega, la garantia i servei de recanvi i postvenda i per últim el preu.
VII – REMAT
Obtenir la comanda, sigui una venda directa o indirecta. Que quedin clares les especificacions, els terminis d’entrega, descomptes, ràpels i comissions, condicions de pagament. No tensar la corda per evitar que es trenqui. Signar la comanda.
VIII – VENDA FUTURA
Fidelitzar el client i preparar futures compres. Fer parlar al client, que l’hi ha semblat, si està satisfet, que li agradaria, predisposant-lo a crear un compromís per a una propera visita.
IX – ACOMIADAMENT
Deixar un bon record i empremta, tant de nosaltres i l’empresa com del producte, acomiadant-nos amb simpatia, oferint-nos per resoldre qualsevol dubte i demanant-li la seva col·laboració i aconseguir així un deute moral del client.
X – ADMINISTRACIÓ
Ser diligents i constants en la gestió administrativa, cursar les comandes i fer un seguiment de tot el procés. Fer l’informe de la visita i la feina feta. Registrar tots els detalls que hàgim captat, tant de la persona com de l’entorn i, com no, de tot el relacionat amb la venda.

Si fas 10 visites cada dia, d’acord amb aquests deu manaments, tens el 80% de probabilitats de què aquestes tinguin l’èxit garantit.