Jubilació passiva o jubilació amb sentit?

Jubilació passiva o jubilació amb sentit?

La jubilació és un canvi radical a la vida d’una persona. D’estar plenament actiu, a estar totalment passiu en qüestió de 24 hores. Diuen els experts que jubilar-se és un dels factors de risc de patir depressió.

Hi ha moltes persones que s’han realitzat a través de la seva feina: la seva carrera professional ha tingut molt a veure amb la construcció de la seva identitat. I deixar la feina és un tràngol difícil de pair. I les conseqüències d’aquesta pèrdua afecten tan a la persona jubilada com al seu entorn més immediat.

De no tenir temps, es passa a tenir tot el temps del món. I el pitjor que et pot passar és no saber que fer amb tant de temps. Però ves en compte! Si tu no omples el dipòsit del teu temps, altres ho faran per tu.

Però la bona notícia és que jubilació no arriba de sobte. I, com que és una cosa que es veu a venir, es pot planificar amb l’antelació suficient per convertir una amenaça en una oportunitat.

Una oportunitat per portar a terme aquells projectes o aficions que havies deixat aparcats sine die, o de reinventar-te i descobrir quin és el teu propòsit en aquesta nova etapa de la teva vida; una oportunitat per recuperar relacions i dedicar temps a les persones que més estimes. I per cuidar de tu mateix, és clar! De la teva salut i benestar. I també del teu creixement personal, de tot allò que dóna sentit a la teva vida.

I una de les coses més gratificants que pots fer, és posar el teu talent, els teus coneixement i la teva experiència al servei dels altres. Tots tenim coses per aportar. I sempre reps més del que aportes!

Si has assolit responsabilitats a la vida laboral i vols transmetre la teva expertesa en el marc d’una associació sense afany de lucre, no ho dubtis: contacta amb nosaltres.