REFLEXIONS PER GESTIONAR PROJECTES EN TEMPS DE POST PANDÈMIA (2)

REFLEXIONS PER GESTIONAR PROJECTES EN TEMPS DE POST PANDÈMIA (2)

EINES per anar a concret, curt termini i pràctic

No podem mantenir la forma de fer a base de molta informació i explicació, on les paraules només són paraules i no tenen números, on volem transmetre el què sabem perquè no tenim clar el què volem i aquesta bretxa la salvem “conversant”.

Les feines més ben valorades avui dia són les dels analistes.

Definim, analitzem i posem en valor el què volem i farem, no el què sabem

Per enfocar-se en el què un vol, crec que hi han grans principis:

  • 1. Que el projecte t’agradi, coneguis i tinguis una proposta de VALOR, millor si és diferencial.

    El cardiòleg Valentí Fuster comenta que del “confinament” hauríem de dir-ne “protegir la comunitat”. Em sembla una expressió que posa en valor un fet.

  • 2. Centrar-se en un sòl projecte i en un o dos productes o serveis, màxim tres i amb un tronc comú que faciliti i simplifiqui la gestió.
  • 3. La proposta de valor tindrà un fons comú als diferents productes o serveis.
  • 4. Per desenvolupar el projecte, utilitzarem conceptes i propostes concretes, detallades i amb el seu valor numèric o forquilla vàlida.
  • 5.Tot el projecte estarà construït per respostes a les preguntes:

    Què? i Per què?, contestades en detall, i quant? amb valor numèric.

  • 6. El projecte ha de estar més basat en l’aplicació de les quatre regles aritmètiques que en “molt o ben redactat”
  • 7. Millor si el projecte té equip amb coneixements complementaris. Millor dos membre que un, però millor tres que quatre i sempre un cap/líder.

Aquet plantejament de posar valor numèric a les accions detallades, permet fixar objectius molt concrets, un detallat pla d’accions, els temps de realització a curt termini, la valoració econòmica-financera i la simulació de l’avaluació i validació del projecte.

Quan l’emprenedor es planteja l’anàlisi d’un projecte nou o d’ampliació o canvi, pretén que li sigui útil per decidir. Els principis de breu i clar en què es construeix un “pitch” per a la presentació d’un projecte, també són vàlids per a la construcció.

Rere d’aquestes reflexions hi ha la creença que l’esforç en detallar, quantificar i valorar és una importat aportació a l’anàlisi dels projectes que basen l’èxit en la proposta de valor i en definir el target.

Com sabeu, ASENCAT és una entitat de voluntaris sèniors, amb experiència professional, esperit social, sense ànim de lucre, amb influència a Catalunya i al servei dels emprenedors i la petita i mitjana empresa.

Seguirem aportant. Gràcies per seguir-nos.