VISIÓ D’EMPRENEDOR

VISIÓ D’EMPRENEDOR

Dels emprenedors podríem dir que sobresurten per la seva actitud i energia; són persones amb iniciativa, que tenen fe en el seu projecte y que estan disposat a córrer riscos per fer-lo realitat.
Però, un emprenedor és un VISIONARI?

Què és un visionari sinó aquella persona capaç d’anticipar el futur? O potser el verb més adient que hauríem d’emprar és «crear»: crear el futur.

Alguns d’ells fins i tot són capaços de viatjar al futur; a un futur que prèviament han creat amb la seva imaginació: un món imaginari on tots els somnis són possibles. I quan són allí ho viuen amb tanta intensitat que tornen al present amb el dipòsit carregat d’energia i el propòsit de dotar-se dels recursos necessaris per aconseguir que els seus somnis esdevinguin realitat; és a dir, per fer possible que les coses passin.

Quan un emprenedor ens visita a ASENCAT i ens explica la seva idea de negoci, el que en realitat ens explica és la seva VISIÓ DE FUTUR. I un Pla d’empresa no és res més que un ful de ruta per arribar a bon port amb més garanties d’èxit. Ho il·lustraré amb un exemple: Henry Ford, fundador de la Motor Ford Company va tenir una visió: que els empleats de les seves fàbriques, i per extensió la resta de treballadors, poguessin adquirir els cotxes que fabricava (un luxe reservat fins aleshores per a gent adinerada). I perquè això fos possible, va idear la fabricació en cadena, que va suposar una revolució tant pel sector de l’automòbil com per a la resta de la indústria en general.

Però la qüestió que vull plantejar en aquest post és la següent: aquestes característiques dels emprenedors són innates?; és a dir, solament les tenen aquelles persones agraciades amb la loteria genètica? O són a l’abast de tothom i les podem adquirir en qualsevol supermercat de la cantonada?

Jo opino que depèn de les creences de cadascú. I ho respondré amb una de les frases cèlebres de Henry Ford: «Tan se val si penses que pots, com si penses que no pots, estàs en lo cert».

La bona notícia és que les creences limitadores es poden canviar per creences potenciadores. I la conclusió és que si bé és cert que hi ha persones que neixen amb condicions innates, també ho és que qualsevol que s’ho proposi ho pot aconseguir.

Hi ha una disciplina anomenada Programació Neurolingüística que estudia l’estructura que sosté la nostra conducta i ens ensenya a canviar-la si els resultats que se’n deriven no són satisfactoris. La PNL ens ensenya també a modelar comportaments per a assolir l’excel·lència.

Us animo, doncs, a gestionar la vostra vida des de l’autoconeixement i amb visió d’emprenedor.